Denne sesongen kom det første frøet i jorden i går, den 31. april, om man ser bort fra spinatfrøene som ble sådd i pallkarmen før snøen kom i høst. Spinaten har spirt fint, er blitt tynnet og nå venter vi på at naturen skal gjøre sitt.
Alle frøene er fra i fjor. Var alt for inspirert når jeg handlet frø i fjor, og sitter med et godt lager....Spent på hvordan spiringprosenten er.
Vi sådde gulrot i melkekartonger.
Dette er et triks jeg har plukket opp fra Hagegal, et nyttig forum for hageinterreserte. Jeg skal lage et blogginnlegg om fremgangsmåten på dette etterpå. Fordelen er at man kan så tidlig og drive plantene inne/ i drivhus og plante de ut når det er blitt varmt nok i været.
Tomat, cherrytomat og squash bles sådd i blomsterpotter. Ruccola ble sådd i undervanningskassen til venstre. Slike kasser er fine å bruke, men erfaringen min er at det bør bores noen ekstra dreneringshull på siden. I alle fall på Vestlandet. Merkelappene er klippet ut fra en brukt isboks, eller fra lokket. Får mange fine gratis merkelapper som tåler vann fra èn boks. Skriv på med vannfast tusj hva som er sådd.
Rødbeter ble sådd i et pluggbrett med undervanning. Disse skal plantes ut i en pallkarm når nattetemperaturene blir bedre og plantene er blitt så store at de er mer motstandsdyktige mot skadedyr. I fjor ble de fleste spist av glupske et eller annet.
Plukksalat ble også sådd i et pluggbrett. Og så ble all herligheten satt ut i drivhuset.
Ja, all denne leca'en og fjellveggen er drivhuset. Arbeidet med å fjerne en rot, førte til en så stor grop i en helning at jeg bestemt at her kan det stå et drivhus. Med masse og god hjelp fra flere venner, spesielt min far, ble det drivhus der roten før var. Taket og fremsiden er i polykarbonatplater, Siden i mur/leca og baksiden i solid norsk fjell.
Så nå er årets sesong ordentlig igang.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar